Två månader sedan – exkursion till Gdansk med Pictura

Publicerad 19.05.2017 kl. 12:00

 

 

Gdansk 17

 

Det har redan gått två månader sedan jag var i Gdansk på Picturas exkursion, och fastän jag tänkt har jag inte delat mera än en bild förrän nu. Å andra sidan har jag märkt att det ibland är bra att lämna tid mellan stunden man tagit bilderna tills man gör något med dem, då kan man distansiera sig aningen och se på dem med andra ögon. Fastän jag nu oavsiktligt skapat en tvåmånaders buffert, betyder det ändå inte att jag bara tänker lägga upp gamla bilder i fortsättningen. Jag vill också motivera mig själv att fotografera mera, det gäller helt enkelt att hitta en balans.

 

Hursomhelst var det en lyckad resa och jag gillar staden. Förra gången jag var i staden stannade jag bara en dag, att vara flera dagar gav definitivt en bättre inblick i staden. En intressant aspekt är de olika lagren av historiska epoker och kontrasten mellan dem – från den (till en stor del sönderbombade och återuppbyggda) medeltida hansastaden till tung industri och (post)modern arkitektur.

 

Jag tog chansen att experimentera med den Zenit EM jag fått för ungefär ett år sedan. Mina förväntningar var inte särskilt höga, mina erfarenheter av sovjetiska kameror är inte så värst bra. Från tidigare hade jag en nästan likadan, ca 15 år senare tillverkad Zenit ET men jag har inte gillat den värst mycket. Därför var jag förvånad över att den äldre modellen var betydligt trevligare att använda. Största skillnaden mellan dem är materialet, dvs metall vs plast; funktionellt är de desamma. Materialet har uppenbarligen en stor skillnad för hur en kamera upplevs. I fortsättningen kommer jag definitivt att använda den mera. Visserligen är det inte den mest avancerade 35mm kameran men den gör allt den behöver göra.

 

 

 

Gdansk 17

Mariakyrkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neptunus

 

 

 

 

Skeppsvarvet

 

 

 

 

Solidaritet

 

 

 

 

Den holländska fästningen

 

 

 

 

Westerplatte

 

 

 

 

Gdansk 17

Krigets första skott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikael R.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: