Dimma

 

 

Morning

 

 

 

 

 

Foggy Morning

 

 

 

 

 

Foggy Morning

 

 

 

 

 

Foggy Morning

 

 

 

 

 

Foggy Morning

 

 

 

Publicerad igår kl. 10:00

Tillbaka till natten

 

 

Foggy Night

 

 

 

 

 

Foggy Night

 

 

 

 

 

Foggy Night

 

 

 

Publicerad 23.05.2017 kl. 23:00

Byggnad sju

 

 

Building 7

 

 

 

Publicerad 22.05.2017 kl. 23:13

Andra april

 

 

Untitled

 

 

 

 

Publicerad 21.05.2017 kl. 12:35

Horror Forest

 

 

Horror Forest

 

 

Min vanliga metod när jag fotograferar är att söka efter intressanta platser för att sedan återvända när ljuset eller väderförhållandena är intressanta. På vintern hittade jag en samling jättelika flyttblock som stack upp ovanför isen. Det verkade vara ett intressant motiv och jag återvände någon dag senare då det var klart väder. Jag tog en hel del bilder men väl hemma var jag inte nöjd med en endaste stenbild. Istället visade det sig att ett annat, oplanerat motiv blev betydligt bättre; just före solen gick under horisonten märkte jag att den lyste upp fönstret i en stuga, som kontrasterades mot den mörka skogen bakom. Jag hade inte planerat att skapa just den här bilden men jag tog till vara på chansen då den uppstod, även om jag för tillfället inte insåg att det skulle bli dagens bästa bild. Det är förstås bra att vara uppmärksam på oförväntade händelser men jag har en känsla av att jag också borde se över mina val av motiv – stenar är inte alltid värst fascinerande. 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 20.05.2017 kl. 14:45

Två månader sedan – exkursion till Gdansk med Pictura

 

 

Gdansk 17

 

Det har redan gått två månader sedan jag var i Gdansk på Picturas exkursion, och fastän jag tänkt har jag inte delat mera än en bild förrän nu. Å andra sidan har jag märkt att det ibland är bra att lämna tid mellan stunden man tagit bilderna tills man gör något med dem, då kan man distansiera sig aningen och se på dem med andra ögon. Fastän jag nu oavsiktligt skapat en tvåmånaders buffert, betyder det ändå inte att jag bara tänker lägga upp gamla bilder i fortsättningen. Jag vill också motivera mig själv att fotografera mera, det gäller helt enkelt att hitta en balans.

 

Hursomhelst var det en lyckad resa och jag gillar staden. Förra gången jag var i staden stannade jag bara en dag, att vara flera dagar gav definitivt en bättre inblick i staden. En intressant aspekt är de olika lagren av historiska epoker och kontrasten mellan dem – från den (till en stor del sönderbombade och återuppbyggda) medeltida hansastaden till tung industri och (post)modern arkitektur.

 

Jag tog chansen att experimentera med den Zenit EM jag fått för ungefär ett år sedan. Mina förväntningar var inte särskilt höga, mina erfarenheter av sovjetiska kameror är inte så värst bra. Från tidigare hade jag en nästan likadan, ca 15 år senare tillverkad Zenit ET men jag har inte gillat den värst mycket. Därför var jag förvånad över att den äldre modellen var betydligt trevligare att använda. Största skillnaden mellan dem är materialet, dvs metall vs plast; funktionellt är de desamma. Materialet har uppenbarligen en stor skillnad för hur en kamera upplevs. I fortsättningen kommer jag definitivt att använda den mera. Visserligen är det inte den mest avancerade 35mm kameran men den gör allt den behöver göra.

 

 

 

Gdansk 17

Mariakyrkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neptunus

 

 

 

 

Skeppsvarvet

 

 

 

 

Solidaritet

 

 

 

 

Den holländska fästningen

 

 

 

 

Westerplatte

 

 

 

 

Gdansk 17

Krigets första skott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 19.05.2017 kl. 12:00

Tre veckor sedan

 

 

picture-1

 

Dags för en omstart; det är en lång tid sen jag publicerade något här senast, antagligen för att jag varit upptagen med annat och främst lagt upp saker på instagram. Ännu har jag inte tänkt skrota den här sidan och det är en bra plattform för att experimentera med fotografi, egentligen bättre än instagram. Dessutom skulle jag vilja inkludera mera text och det med syftet att främst skriva för mig själv. Åt vilket håll sidan kommer att förändras vet jag inte ännu men jag ska hålla mig aktiv.

 

Jag har samlat på mig en hel del material sen senaste inlägget, så jag börjar med vad som skedde för två veckor sedan: Forskarseminarum i Falun och snöoväder (som skulle visa sig inte vara det sista för våren). Detta innebar starten för min doktorsavhandling, som för tillfället endast består av en forskningsplan. Planen nu är att fortsätta med att skriva den andra versionen av planen. 

 

 

 

picture-2

 

 

 

 

 

 

Publicerad 18.05.2017 kl. 12:00

Flykt

 

 

contrail

 

 

 

 

 

contrail

 

 

 

 

 

contrail

 

 

 

Publicerad 08.03.2017 kl. 23:00

Vinterlandskap

 

 

Winter Moon

 

 

 

 

 

Winter Landscape III

 

 

 

 

 

Winter Landscape II

 

 

 

 

 

Winter Landscape

 

 

 

Publicerad 06.03.2017 kl. 20:35

Jättekast

 

 

Flyttblock

 

 

 

Publicerad 04.03.2017 kl. 13:29